Nema uslovljavanja
878

SDA: Samo pobjedničke stranke mogu dovesti do ubrzanog razvoja BiH

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Stranka demokratske akcije (SDA) pozvala je sve aktere političkog života da u postizbornom vremenu pokažu zrelost i punu odgovornost spram interesa države i svih građana BiH.

"Predizborna kampanja je završena, rezultati izbora su poznati i nije vrijeme da se energija dodatno troši na bespotrebne političke prepirke. To svakako nije u interesu ni države, ni građana", saopćeno je iz SDA.

Kako kažu, umjesto toga potrebno je posvetiti se što bržoj implementaciji izbornih rezultata, formiranju kvalitetne vlasti na svim nivoima i predanom radu na provođenju reformi, jačanju državnih institucija, ubrzanom putu prema EU i NATO-u, popravljanju općeg stanja u našoj zemlji, borbi protiv korupcije, ekonomskom razvoju, masovnoj izgradnji infrastrukture i definisanju posebnog programa za mlade i njihov ostanak u BiH.

"Stabiliziranje prilika i ubrzan razvoj BiH, koji je interesu države i svakog čovjeka u ovoj zemlji, mogu donijeti samo široke programske koalicije, sastavljene od pobjedničkih stranaka, na svim nivoima – od državnog, preko entitetskih, do kantonalnih. Pri tome ne smije biti nikakvih uslovljavanja, a sebični stranački interesi, lični animoziteti, pa i ideološke razlike, moraju biti gurnute u drugi plan", piše u saopćenju za javnost.

Iz SDA navode da je vrijeme da sve stranke koje su dobile povjerenje glasača, to povjerenje i opravdaju.