{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA: Prestanak mandata Jelića ali ne i potpredsjednika RS-a

F
8.10.2007. u 16:49
0
0
SDA: Prestanak mandata Jelića ali ne i potpredsjednika RS-a
0
SDA: Prestanak mandata Jelića ali ne i potpredsjednika RS-a
Stranka demokratske akcije (SDABiH) smatra da do donošenja odluke o izboru predsjednika RS-a ovu funkciju treba preuzeti jedan od potpredsjednika manjeg bh. entiteta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Centralna izborna komisija treba proglasiti prestanak mandata umrlog Milana Jelića, ali ne postoji pravni osnov da se ista odluka donese i za potpredsjednike RS-a, navodi se u saopćenju ove stranke.

SDABiH upozorava da se, osim što je imenovanje Igora Radojičića za vršioca dužnosti predsjednika RS-a bilo apsolutno nezakonito, trend kršenja zakonskih odredbi se i dalje nastavlja.

Pitanje predsjednika RS-a ne tiče se samo stranaka sa srpskim predznakom te su stoga neprihvatljivi svi dogovori o "prevazilaženju novonastale situacije u RS-u" Igora Radojičića s predstavnicima srpskih stranaka u kojima nisu učestvovali predstavnici Bošnjaka i Hrvata, stav je SDABiH.

SDABiH poziva OHR te Parlamentarnu skupštinu BiH da se aktivno uključi u izbor predsjednika RS-a i spriječi sva nezakonita i antiustavna rješenja, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDABiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: