Lament o poštenju
1k

SDA pozvala premijera Edina Fortu da iz moralnih razloga podnese ostavku

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije pozvao je Edina Fortu da iz moralnih razloga podnese ostavku na poziciju premijera Kantona Sarajevo.

"Promotori 'nove vlasti' premijer Edin Forto i njegov mentor (premijer u sjeni Elmedin Konaković), koji najavljuju da u Sarajevu 'više ništa neće biti isto' dotakli su moralno dno. Nova vlast u Kantonu Sarajevo, osim neznanja i populizma, te Vlade sačinjene od kumova, rođaka i bliskih prijatelja, ovog puta pokazala je krajnje licemjerstvo", navodi se u saopćenju KO SDA.

Navode da je potpredsjednik Naše stranke i premijer Kantona Sarajevo predložio da se profesionalnim zastupnicima u Skupštini KS ukine pravo na primanje zastupničkog paušala, a odmah nakon toga od Doma naroda Federacije BiH da se lično njemu isplaćuje paušal.

"Iako je imenovan na premijersku poziciju, za koju će uredno primati visoku plaću, Forto za sebe želi priskrbiti paušal sa federalnog nivoa. Nismo iznenađeni ovakvim sebičnim i krajnje bezobraznim potezima sarajevskog premijera jer je u prethodnom mandatu mimo zakona primao dva paušala. Znamo o kakvim se demagozima radi, ali smo začuđeni koliko se i Forto i njegovi partneri zaklinju u poštenje, pravdu i brigu za narod, a istovremeno isključivo rade za lične interese", stoji u saopćenju KO SDA.

SDA