{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA pozvala parlamentarnu većinu na dijalog i rješavanje aktuelnih problema

F
14.11.2007. u 15:53
0
0
SDA pozvala parlamentarnu većinu na dijalog i rješavanje aktuelnih problema
0
SDA pozvala parlamentarnu većinu na dijalog i rješavanje aktuelnih problema
Klub poslanika Stranke demokratske akcije u Parlamentarnoj skupštini BiH je na današnjoj zajedničkoj sjednici oba doma državnog parlamenta predložio zaključke u vezi s raspravom o ostavci predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića i aktuelnoj situaciji u zemlji.
Jednim od predloženih zaključaka predviđa se da Parlamentarna skupština BiH primi na znanje ostavku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, a predsjedavajući i članovi Vijeća ministara BiH u ostavci se pozivaju da nastave raditi i izvršavati obaveze utvrđene Ustavom BiH i zakonom do izbora novog saziva Vijeća ministara BiH.

Poslanici SDA predlažu i zaključak kojim Parlamentarna skupština BiH poziva političke stranke osobito parlamentarnu većinu na unutarnji dijalog i rješavanje aktuelnih problema, posebno izbor novog Vijeća ministara i ispunjavanje uvjeta za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU.

„Parlamentarna skupština BiH zalaže se za institucionalno rješavanje ovih i svih drugih pitanja uz uvažavanje pozicije i ovlasti visokog predstavnika. Shodno tome, obavezni smo prihvatiti i provoditi i najnovije odluke visokog predstavnika.

PSBiH odlučno odbacuje pokušaje dovođenja u vezu rješavanje budućeg statusa Kosova s unutarnjim pitanjima BiH“, navodi se u zaključcima koje su predložili poslanici SDA

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: