{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA: Podrška Tihićevim aktivnostima za prevazilaženje krize u BiH

F
FENA
23.11.2007. u 19:28
0
0
SDA: Podrška Tihićevim aktivnostima za prevazilaženje krize u BiH
0
SDA: Podrška Tihićevim aktivnostima za prevazilaženje krize u BiH
Na današnjoj redovnoj sjednici Predsjedništvo SDA razmatralo je aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, podržavši napore predstavnika Stranke, na čelu s predsjednikom Sulejmanom Tihićem, sa ciljem prevazilaženja vještački izazvane krize koju su proizveli predstavnici srpskih političkih stranaka iz RS, saopćila je danas SDA.
Potvrđeni su dosadašnji stavovi SDA o reformi policije i podrška odlukama visokog predstavnika Miroslava Lajčaka, a najoštrije osuđene ucjene i agresivna ponašanja određenih srpskih političara iz manjeg bh. entiteta.

Usvojene su osnove prijedloga administrativnog uređenja Grada Sarajeva kao glavnog grada Bosne i Hercegovine koji je pripremila Radna grupa Predsjedništva stranke u kontekstu budućeg uređenja sa svim relevantnim elementima i pokazateljima.

Od Vlade Federacije BiH i kantona zahtijeva se da poduzmu sve neophodne mjere u cilju prevazilaženja problema izazvanih neopravdanim poskupljenjem životnih namirnica.

Razmatrana je također informacija o pripremama za 7. redovnu sjednicu Glavnog odbora Stranke koja će biti održana 24. novembra 2007. godine.

Kolegij Stranke imenovat će radnu grupu za izradu prijedloga Ustava Bosne i Hercegovine.

Bh. građanima u zemlji i inozemstvu Predsjedništvo SDA čestita 25. novembar , Dan državnosti Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: