|

SDA odgovara Konakoviću: Tumačio bi NATO, a ne poznaje ni skupštinski poslovnik

SDA odgovara Konakoviću: Tumačio bi NATO, a ne poznaje ni skupštinski poslovnik
155
Klix.ba
24.2.2020. u 10:54
123
komentara
155

dijeljenja
SDA odgovara Konakoviću: Tumačio bi NATO, a ne poznaje ni skupštinski poslovnik Foto: D. S./Klix.ba
Nakon što je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković iznio kritike da niko više u našoj zemlji ne govori o NATO putu BiH te da su utihnuli povici i da imamo ANP, odgovovaraju mu iz SDA.
"Komentari kantonalnog zastupnika Elmedina Konakovića, kojima pokušava negirati NATO put Bosne i Hercegovine, još su jedna potvrda o kakvom licu je riječ.
Najprije, sramotno je da se Konaković nije udostojio uputiti izvinjenje građanima i javnosti, nakon što je Ustavni sud Federacije jasno kazao da je Konaković neustavno izabrao Danijelu Kristić na poziciju predsjedavajuće, pokušavajući blokirati formiranje nove Vlade KS. Podsjećamo javnost da je Konaković, sa svojim koalicionim partnerima i potplaćenim 'pravnim ekspertima', digao neviđenu buku, tvrdeći da samo on zna tumačiti Ustav, zakone i Poslovnik. Bilo je čak riječi da država ovisi o tome hoće li Kristić i Konaković zadržati fotelje", kazali su iz kantonalne SDA u Sarajevu.Dodaju da nakon što je Ustavni sud jasno ustvrdio da su sve to bile opsjene i histerija, neutemeljena u pravu, Konaković se sa svojim 'pravnim ekspertima' ušutio.

"Nakon što su svi relevantni sagovornici u NATO paktu pozdravili i usvojili Program reformi, sada bi javnost trebala da sve to zanemari i da vjeruje 'ekspertu' Konakoviću. Potpuno je neozbiljno da se takvo lice, koje ne poznaje čak ni Poslovnik Skupštine KS, sada pokušava nametnuti kao autoritet za tumačenje NATO puta Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (123)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...