{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA odbacuje političko spletkarenje

F
9.5.2008. u 17:58
0
0
SDA odbacuje političko spletkarenje
0
SDA odbacuje političko spletkarenje
Političke spletke su samo labuđi pjev nemoćnih, koje i ovaj put SDA sa prezirom odbacuje, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije povodom navodnog unutarstranačkog sukoba predsjednika i potpredsjednika SDA Sulejmana Tihića i Bakira Izetbegovića.
- Po ko zna koji put Stranka demokratske akcije odbija nasrtaje na njen politički identitet i jedinstvo kako od snaga ciljane i organizovane unutrašnje destrukcije Bosne i Hercegovine, tako i političkih protivnika koji umjesto da se bave sobom i artikulacijom interesa građana, bave se najstabilnijom političkom strankom u BiH, kaže se u saopćenju.

Konačno, nije dovoljno više ukazivati na političke snage koje na spletkama grade vlastitu političku poziciju, već je potrebno upozoriti na antidemokratske snage iz retorte najcrnjeg totalitarizma, i to ne samo među političkim protivnicima već i avanturistima društvenog inžinjeringa.

- Šta je drugo nego totalitaristička, antidemokratska retorta, ukoliko se normalni proces unutarstranačke izgradnje političkih stavova tumači kao političko nejedinstvo, personalni sukob i zavjera uperena protiv lidera SDA i njegovih najbližih političkih istomišljenika?, navodi se u saopćenju.

Kako se primiče predizboma kampanja tako se ponovo, a u slučaju bolesti predsjednika SDA Sulejmana Tihića, do bestidnosti i najnižeg moralnog srozavanja, želi iskoristiti i ta činjenica s kojom se predsjednik hrabro bori, za raspirivanje navodnog unutarstranačkog sukoba predsjednika i potpredsjednika Izetbegovića i ostalog rukovodstva.

Stranka demokratske akcije nije stranka jednog lica gdje su svi drugi u odnosu sluge i gospodara, gdje sluge vojničkom poslušnošću slijede upute, a u duši mrze gospodara. Stranka demokratske akcije je stranka koja ima najizraslije i u javnosti politički najprepoznatljivije kadrove odgovorne za sudbinu Bosne i Hercegovine i to iz svih generacija. I Tihić, i Terzić i Izetbegović, i Džaferović ... su neosporno ličnosti sa sopstvenim identitetom, kreativnim i konstruktivnim stavovima u iznalaženju puteva i prevazilaženju stranputica koje naša napaćena zemlja svakodnevno ima, naglašavaju iz Stranke demokratske akcije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: