BiH
0

SDA odbacuje političko spletkarenje

FENA
Političke spletke su samo labuđi pjev nemoćnih, koje i ovaj put SDA sa prezirom odbacuje, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije povodom navodnog unutarstranačkog sukoba predsjednika i potpredsjednika SDA Sulejmana Tihića i Bakira Izetbegovića.
  • Po ko zna koji put Stranka demokratske akcije odbija nasrtaje na njen politički identitet i jedinstvo kako od snaga ciljane i organizovane unutrašnje destrukcije Bosne i Hercegovine, tako i političkih protivnika koji umjesto da se bave sobom i artikulacijom interesa građana, bave se najstabilnijom političkom strankom u BiH, kaže se u saopćenju.

Konačno, nije dovoljno više ukazivati na političke snage koje na spletkama grade vlastitu političku poziciju, već je potrebno upozoriti na antidemokratske snage iz retorte najcrnjeg totalitarizma, i to ne samo među političkim protivnicima već i avanturistima društvenog inžinjeringa.

  • Šta je drugo nego totalitaristička, antidemokratska retorta, ukoliko se normalni proces unutarstranačke izgradnje političkih stavova tumači kao političko nejedinstvo, personalni sukob i zavjera uperena protiv lidera SDA i njegovih najbližih političkih istomišljenika?, navodi se u saopćenju.

Kako se primiče predizboma kampanja tako se ponovo, a u slučaju bolesti predsjednika SDA Sulejmana Tihića, do bestidnosti i najnižeg moralnog srozavanja, želi iskoristiti i ta činjenica s kojom se predsjednik hrabro bori, za raspirivanje navodnog unutarstranačkog sukoba predsjednika i potpredsjednika Izetbegovića i ostalog rukovodstva.

Stranka demokratske akcije nije stranka jednog lica gdje su svi drugi u odnosu sluge i gospodara, gdje sluge vojničkom poslušnošću slijede upute, a u duši mrze gospodara. Stranka demokratske akcije je stranka koja ima najizraslije i u javnosti politički najprepoznatljivije kadrove odgovorne za sudbinu Bosne i Hercegovine i to iz svih generacija. I Tihić, i Terzić i Izetbegović, i Džaferović ... su neosporno ličnosti sa sopstvenim identitetom, kreativnim i konstruktivnim stavovima u iznalaženju puteva i prevazilaženju stranputica koje naša napaćena zemlja svakodnevno ima, naglašavaju iz Stranke demokratske akcije.