Šemsudin Mehmedović
0

SDA očekuje Bošnjake na tri direktorske pozicije

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudin Mehmedović izjavio je danas Feni da ova stranka očekuje da na čelnim pozicijama Direkcije za evropske integracije, Uprave za indirektno oporezivanje i Regulatorne agencije za komunikacije ponovo budu imenovani bošnjački kandidati.

O imenovanjima čelnih ljudi ovih triju državnih institucija bit će riječi sutra na sjednici Vijeća ministara BiH, koju je zakazao predsjedavajući Nikola Špirić.

-Očekujemo da bošnjački članovi VMBiH podrže imenovanje Bošnjaka na sve tri čelne pozicije, jer su to i dosad bile bošnjačke pozicije, kazao je Mehmedović.

Na sjednici VMBiH sutra se očekuje prisustvo bošnjačkih ministara Safeta Halilovića (SBiH) i Selme Cikotića (SDA), dok kandidat za novog ministra sigurnosti BiH još nije potvrđen.

Iako su mediji prenijeli da je ministar odbrane BiH Selmo Cikotić potvrdio da neće prisustvovati sjednici, Mehmedović se ipak nada njegovom prisustvu, osim ako, kako je naveo, ne bude negdje na putu.

U SDA su ranije najavili da će, ukoliko Bošnjaci ne budu imenovani na ove tri pozicije, doći do potpune blokade u izboru bilo koje čelne pozicije.