Velika očekivanja
577

SDA Novo Sarajevo predstavila kandidate za izbore: Iza naših riječi stoje vidljiva djela

A. Z.
Općinski odbor SDA Novo Sarajevo u organizaciji Asocijacije mladih SDA Novo Sarajevo sinoć je održao skup na Spomen - parku Vraca, na kojem su predstavljeni kandidati sa liste za općinske izbore.

Na sastanku su se obratili Nedžad Koldžo, sadašnji načelnik i kandidat za istu poziciju na predstojećim izborima, nosilac liste Hazim Bahtanović, šef izbornog štaba Miralem Šurković i predsjednik Asocijacije mladih SDA Novo Sarajevo.

Tom prilikom je istaknuto nekoliko važnih poruka, od kojih su izdvajaju programska rješenja kandidata za načelnika Nedžada Koldže, pod nazivom "10 + 10", za koje kako navodi, neće podrazumijevati posustajanje u razvoju ove lokalne zajednice.

Koldžo je kazao da je svjestan šta donosi predstojeći period, te se na raspolaganje stavio svim ugroženim kategorijama društva za koje će imati poseban senzibilitet.

"Mi imamo kapital koji se zove naš minuli rad koji je od Novog Sarajeva stvorio ono što danas imamo. To ljudi jako dobro znaju, znaju šta je bilo prije nekih petnaestak godina, znaju šta je danas. I to je ono što nama daje puno pravo da, visoko dignuta čela, pred građanima kažemo glasajte za nas, glasajte za Stranku demokratske akcije! Mi ne prodajemo maglu, mi ne prodajemo demagogiju, mi se ne bavimo populizmom, mi se bavimo rješavanjem problema naših građana. To smo radili i to ćemo raditi", naglasio je Koldžo.

Nosilac liste Hazim Bahtanović je kazao da usljed pandemijskih vremena posebnu pažnju treba posvetiti socijalnim rješenjima, kako kategorije mladih, tako i one treće dobi, kako se ne bi osjećali ugroženima, a posebno napuštenima. Istakao je da će ovaj tim uključiti sve svoje kapacitete u prevazilaženju potencijalne materijalne i infrastrukturalne krize.

"Čekaju nas velike obaveze, čeka nas odgovornost, čeka nas ozbiljnost i čeka nas ono što je najvažnije, ono što je pošteno, rad, red, disciplina, pokazivanje onog što je bilo, šta smo sve uradili i ono što ćete prezentirati šta ćete sve raditi ubuduće", rekao je Bahtanović.

Miralem Šurković, šef Izbornog štaba, poručio je da je SDA spremnija nego ikada do sad, jer je sve svoje timove pojačala mladim i vrlo obrazovanim ljudima. Oponentima je poslao poruku "da ne sumnjaju u pobjedu SDA, te da će ona doći zahvaljujući isključivo radom, a ne demagogijom, kojom se upravo oni bave"...