Završno obraćanje
32

SDA Novo Sarajevo: Naša općina će postati centar Sarajeva i BiH

M.G.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
U završnom obraćanju prije nastupanja izborne šutnje SDA Novo Sarajevo najavila je da već u nedjelju ulazi u sljedeću fazu koja će podrazumijevati nastavak gradnje i uljepšavanja općine Novo Sarajevo.

"SDA je u proteklom periodu pretrpjela niz iskušenja. Bilo je tu i grešaka, onih nečijih namjernih i nenamjernih, montiranih, a svakako i spontanih. Dodatni izazov našim operativcima donijela je pandemija koja je uzela svoje žrtve te uzela svoj danak i u razvoju privrede. Radili smo kako smo znali i umjeli, nailazili smo i na osudu javnosti, pažljivo je slušavši, ne pokleknuvši pred spletkama domaćeg neprijatelja. U potpunosti smo prihvatili sve kritike, usvojili sugestije i krenuli u sanaciju i put daljnjeg napretka" kaže se u obraćanju.

Ističu da su većinu ovih iskušenja prevazišli, prilikom čega su svoje redove obogatili novim i mlađim snagama.

"Nastavljamo redati prioritete i posvećujemo se našem narodu, našim građanima, komšijama, saborcima, ustrajavši na tome iza nas dobrim i ispred nas još konkretnijim djelima. Imamo dobru bazu sačinjenu od iskusnih, borbenih i zaista časnih ljudi, a sada su tu i nove mlade i vrlo obrazovane snage uz pomoć kojih ćemo nastaviti kolosijekom progresa naslonjenog na istinski i iskonski patriotizam. Lista koju smo za vas pripremili na Novom Sarajevu dokazuje svaku ovu riječ. Popravit ćemo sve, uložiti dodatne napore i našu općinu učiniti još modernijom i naprednijom, ističu iz ove stranke dodajući da ovo nisu isprazna obećanja, nego zadaci koje su ozbiljno shvatili i na kojima će raditi i istrajati.

Na kraju su pozvali građane da im u nedjelju daju povjerenje na koje će uzvratiti progresivnim mjerama, prije svega nastavkom i realizacijom svih započetih projekata, a potom otvaranjem novih još boljih i zapaženijih.

"Novo Sarajevo će postati centar Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Ekonomski, privredni, turistički, socijalni, to će postati jer znamo i želimo to ostvariti. Zbog zakletve date najboljim sinovima zemlje ove i obaveze djeci našoj i pokoljenjima našim, nastavimo zajedno", zaključuje se u obraćanju SDA Novo Sarajevo.