BiH
5

SDA najoštrije osuđuje paljenje državnih zastava u Kiseljaku i Livnu

Klix.ba
Stranka demokratske akcije najoštrije osuđuje paljenje državnih zastava kod Livna i u Kiseljaku, te napad na prostorije Patriotske lige u Kiseljaku nakon utakmice Brazil – Hrvatska, saopćeno je danas iz te stranke.

"U slobodnoj državi Bosni i Hercegovini svako ima pravo navijati za koga želi, pa čak i za reprezentaciju susjedne zemlje, ali niko nema pravo na rušenje, paljenje, šovinističko divljanje i ugrožavanje javnog reda i mira", navode iz SDA.

SDA poziva sve navijače u Bosni i Hercegovini da tokom Svjetskog prvenstva javna okupljanja ne zloupotrebljavaju i koriste za izljeve nacionalističke mržnje ili bilo kojeg oblika nasilja i destrukcije.

"Navijajmo glasno i ponosno, uz puno uvažavanje univerzalnog gesla Svjetske nogometne asocijacije “Stop nacionalizmu i rasizmu“. Neka Svjetsko nogometno prvenstvo bude prilika za radost, okupljanje, druženje i zbližavanje, a ne za nove podjele i svađe", saopćeno je.

SDA još jednom čestita selektoru Safetu Sušiću i našim reprezentativcima na historijskom uspjehu koji su postigli plasmanom na Svjetsko nogometno prvenstvo i želi im uspješne nastupe i pobjede u Brazilu.

"Budimo ovih dana jedinstveni, sretni i ponosno navijajmo za naše heroje, naše Zmajeve!", poručeno je iz SDA.