BiH
0

SDA: Marin Ivanišević zloupotrijebio svoju funkciju

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Klub vijećnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Gradskom vijeću Grada Sarajeva konstatirao je da je predsjedavajući Gradskog Vijeća Marin Ivanišević zloupotrijebio svoju funkciju time što je pribavio potpise vijećnika na prijedlog odluke o pristupanju promjeni Statuta Grada Sarajeva, kojom se predlaže ukidanje četiriju gradskih općina, a da o tome nije bilo govora na sjednici Kolegija Gradskog vijeća na koju se on poziva.

Ovo je konstatirano na jučerašnjoj sjednici vijećnika SDA u vezi s prijedlogom odluke o pristupanju promjeni Statuta Grada Sarajeva čije razmatranje je previđeno na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

  • Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću traži utvrđivanje odgovornosti predsjedavajućeg Marina Ivaniševića i formiranje vijećničke komisije za utvrđivanje njegove odgovornosti, a izmanipulirani vijećnici SDA povlače svoje potpise iz tzv. inicijative za ukidanje četiriju gradskih općina, kazao je na današnjoj pres-konferenciji predsjedavajući Kluba vijećnika SDA Idriz Hodžić.

Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću tražit će da se prijedlog odluke o pristupanju promjeni Statuta Grada Sarajeva, koja je trebala biti razmatrana na današnjoj sjednici, povuče s dnevnog reda.

  • Radit ćemo koordinirano na pripremama za promjene Statuta i ustroja Grada Sarajeva u skladu s Ustavom i Zakonom o principima lokalne samouprave i dogovorom političkih stranaka“, kazao je Hodžić.