Sulejman Tihić
0

"SDA je za održivu BiH"

SRNA
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv)
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv)
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić pozvao je birače na današnjoj predizbornoj tribini u Šamcu da glasaju za SDA, koja se, kako je rekao, bori za BiH kao održivu i državu ravnopravnih naroda u kojoj će se svi osjećati kao u svojoj domovini.

On je izrazio očekivanje da će SDA na predstojećim izborima potvrditi svoju dosadašnju poziciju, a da će birači u ovoj stranci prepoznati odgovornu, umjerenu i realnu politiku, jer se problemi mogu rješavati jedino na taj način i uz stalni dijalog i dogovor.

Istakavši da u BiH nije moguće formirati vlast bez koalicije koja će u sebi, osim proste većine, sadržavati i entitetsku i etničku većinu, a da će građani odlučiti koje će stranke činiti tu koaliciju, Tihić je rekao da jedino ne pristaje na koaliciju sa Savezom za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića.

Kandidat SDA za parlament BiH iz Izborne jedinice dva Adil Osmanović izrazio je nadu da će SDA, kao i do sada, imati svog poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH sa prostora Republike Srpske, te da će uticati na dobru komunikaciju između naroda u BiH.

Na tribini je govorio i nosilac liste SDA za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice četiri Mensur Peljto, koji je rekao da će se, ukoliko bude izabran, zalagati za, kako je naveo, izgubljeni ponos svih probosanski orjentisanih ljudi i vraćanje izgubljene ljubavi prema jedinoj domovini BiH.