Adnan Terzić
0

"SDA je izgubila snagu, promjene su nužne"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kandidat za predsjednika Stranke demokartske akcije (SDA) Adnan Terzić izjavio je danas na 5. Kongresu ove stranke kako je SDA posljednjih godina izgubila svoju snagu i dostojanstvo, te istaknuo kako su promjene u stranci nužne.

Obračajući se delegatima Kongresa, Terzić je poručio da se mora promijeniti način vođenja stranke, način odlučivanja, te saradnja stranke sa drugim političkim partnerima.

-Danas politiku stranke karakterizira odustvo strategijskog vođenja politike, ustvrdio je Terzić, ocijenivši kako je rezultat takve politike inferioran položaj stranke, te osjećaj nemoći u bošnjačkom narodu.

On također smatra kako ima jasnu viziju i sposobnost za korjenite promjene u stranci, poručivši kako će on "odvesti stranku do pobjede na slijedećim izborima".

Ukazao je na nužnost redifiniranja prioriteta politike stranke, te promjene njenog Statuta, založivši se za novi i demokratski Statut, koji će smanjiti ovlasti predsjednika stranke.

Terzić je naglasio da će se, ukoliko dobije povjerenje delegata, zalagati za reformu cjelokupnog bh. društva na osnovu evropskih standarda, a poseban fokus je stavio na daljne ispunjavanje obaveza BiH na evropskom putu, te bolje vođenje ekonomske politike.