BiH
0

SDA je brana Dodikovim pokušajima ruiniranja države

FENA
Stranka demokratske akcije (SDA) odbacuje kao politički neozbiljne sve inicijative premijera RS-a Milorada Dodika, usmjerene na, kako se ocjenjuje, destrukciju države BiH, podizanje nacionalnih tenzija i nepovjerenja, te poziva sve predstavnike srpskog naroda na dijalog radi stvaranja stabilne budućnosti i sigurnosti za svakog građanina u BiH.

U ovoj stranci smatraju kako Dodik ponovo uveseljava javnost borbom protiv onih "koji ruše BiH" i koji smetaju "progresivnim snagama evropskih integracija", te da svoj bijes i ličnu nesigurnost usmjerava na SDA i njenog predsjednika Sulejmana Tihića.

U saopćenju SDA se navodi kako je ova stranka najstabilnija i najjača politička snaga u BiH, te da će ona, sviđalo se to Dodiku ili ne, biti brana svim njegovim pokušajima ruiniranja države.

U SDA ocjenjuju kako Dodik zna da mu izmiče realno političko tlo, te da on "neće pasti ni pred kakvim fikcijama bošnjačkih zavjera i urota, već suočen sa sopstvenim narodom kojeg su te iste iluzije odvele na put genocida i zločina".

-Niske penzije, nikakva zdravstvena i socijalna zaštita, bijela kuga, općine i gradovi, a pogotovo u istočnom dijelu RS-a, koje su samo potencijal raseljavanja i srpskog naroda, prazne škole, općine u kojima je broj zaposlenih činovnika veći od broja sveukupno zaposlenih u privredi, rezultat su njegove politike, navodi se u saopćenju SDA.

Dodaje se kako je "dosta je politike destrukcije kao modela opstanka na vlasti, te šutljivih, pa i otvorenih saveznika takvoj politici".