BiH
82

SDA izbornu listu u sarajevskoj regiji predvode Zvizdić, Kešo i Sarajlić

Piše: E. G.
Asim Sarajlić (Foto: Klix.ba)
Asim Sarajlić (Foto: Klix.ba)
Tokom sutrašnjeg dana trebali bi biti poznati bar nosioci listi iz Stranke demokratske akcije (SDA) za različite nivoe vlasti na oktobarskim izborima.

Ono što je sada već izvjesno, a kada je u pitanju sarajevska izborna jedinica, to je da će predvoditi Asim Sarajlić, Denis Zvizdić i Safet Kešo.

"Kadrovska komisija je već prikupila materijale, ono što su pripremili kantonalni i regionalni odbori stranke. Kantonalni odbor SDA je predložio Asima Sarajlića za nosioca liste za Parlament BiH, Denisa Zvizdića za nosioca jedne izborne jedinice (izborna jedinica 11 Općina Centar, Ilijaš, Vogošća, Stari Grad i Novo Sarajevo), a druge Safeta Kešu (izborna jedinica Novi Grad Sarajevo, Hadžići, Trnovo, Ilidža, Pale-Prača, Foča-Ustikolina i Goražde)", kazao je za Klix.ba Amir Zukić, generalni sekretar stranke.

Među kandidatima SDA iz sarajevske regije na listi za Federalni parlament će se naći i sadašnji ministar energetike, idustrije i rudarstva Erdal Trhulj, ali i neki sadašnji zastupnici, poput Zukića, kao i ministar u Vladi KS Čedomir Lukić.

Na listi za Skupštinu kantona Sarajevo su neki od sadašnjih zastupnika, ali i ministara.

Kada je u pitanju kandidatura za Predsjedništvo BiH, odranije je poznato i očekivano da će SDA kandidirati sadašnjeg predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.