{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA i SBiH u kampanju treba ići sa parolom 0% BiH

S
8.7.2008. u 14:49
0
12
SDA i SBiH u kampanju treba ići sa parolom 0% BiH
0
SDA i SBiH u kampanju treba ići sa parolom 0% BiH
Nakon što je jučer objavljen snimak na kojem se vidi kako Milorad Dodik baca zastavu BiH tokom zvaničnog sastanka sa delegacijom opštine Trebinje, tražimo da njegovi koalicioni partneri SDA i SBiH poduzmu konkretne mjere kao odgovor na taj čin, saopšteno je iz SDP-a BiH.
Ukoliko SDA i SBiH temeljno ne promijene koalicioni odnos sa Dodikom, smatraju u SDP-u, to će biti konačna potvrda njihove dvoličnosti: deklarativno zalaganje za ukidanje RS-a, a suštinski pristanak na podjelu BiH. Ono što je zajedničko Dodiku i SDA i SBiH jeste da bi oni voljeli da „svojim“ dijelom BiH vladaju na način na koji Dodik vlada RS-om.

Naime, biti u koaliciji sa Dodikom koji na svaki mogući način, pa i bacanjem zastave, podriva ideju Bosne i Hercegovine, znači prešutno pristajanje na njegovu politiku, ističu iz SDP-a.

Odbijanje da se suoče sa politikom sistemskog uništavanje Bosne i Hercegovine više ne ostavlja nikakvu sumnju da je SDA-u i SBiH do ove države stalo onoliko koliko i Dodiku.

Pored potrebe da SDA i SBiH djeluju, postavlja se pitanje šta još Dodik treba da uradi da bi Miroslav Lajčak reagovao, pitaju se u SDP-u. Da li je potrebno da Dodik baci čitavu Bosnu i Hercegovinu pod noge da bi to bilo okarakterisano kao osnov za djelovanje Visokog predstavnika čiji je posao da sankcionira ovakvo ponašanje?

Zahtijevamo od Visokog predstavnika u BiH da hitno reaguje te oštro sankcioniše antiustavno i antidejtonsko djelovanje Milorada Dodika, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: