{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA i SBiH protiv prodaje Elektroprivrede i BH Telecoma

F
9.5.2013. u 15:02
0
22
SDA i SBiH protiv prodaje Elektroprivrede i BH Telecoma
0
SDA i SBiH protiv prodaje Elektroprivrede i BH Telecoma
Foto: Arhiv
Stranka demokratske akcije (SDA) i Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) saglasne su da ni u kojem slučaju ne treba prodavati Elektroprivredu BiH i BH Telecom, kao i da treba zadržati postojeće stanje u omjeru 90 prema 10 u korist države.
Ovo su novinarima prenijeli predsjednici SDA Sulejman Tihić i SBiH Amer Jerlagić nakon radno konsultativnog sastanka koji je održan u Centrali SDA u Sarajevu.

Jerlagić je dodao da je razgovarano i o popisu stanovništva, aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i FBiH te vojnoj imovini.

"Razočarani smo činjenicom da radna komisija Vijeća ministara BiH još nije učinila ništa o pitanju uknjiženja 63 vojne kasarne na državu BiH, a na ovo je upozorio i komandant NATO-štaba Sarajevo general Walter Lord", kazao je Jerlagić.

Apelirao je na radnu komisiju da ubrza rad i privede ovaj posao kraju radi oslobađanja puta BiH ka NATO-u.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić pojasnio je da su dvije stranke zabrinute određenim rješenjima za popis stanovništva vezanim za državljanstva, a koje je ponudila Agencija za statistiku BiH te istakao da obje stranke podržavaju rad Koalicije Prvi mart.

Osvrnuo se i na situaciju u FBiH, a kada je u pitanju hapšenje Živka Budimira te kazao da SDA polazi od presumpcije nevinosti.

"Svi su nevini dok se ne dokaže suprotno i u tom smislu mi i djelujemo", istakao je.

Inicijativu SDP-a za prenošenje ovlasti predsjednika na potpredsjednike kao i kompletno djelovanje SDP-a u teškim političkim trenucima ocjenjuje brzopletom.

Radi boljeg informiranja javnosti i zaustavljanja spekulacija o svom zdravstvenom stanju, Tihić je potvrdio da su mu na Klinici u Heidelbergu urađena dva operativna zahvata na plućnim krilima te da su operacije bile uspješne.

"Doktori su zadovoljni i postoperativnim tokom tako da sam se vratio i počeo raditi, ali umjerenim intenzitetom", zaključio je Tihić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: