{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA i SBiH podržavaju Šešeljevog finansijera Miškovića

F
16.9.2008. u 21:45
0
15
SDA i SBiH podržavaju Šešeljevog finansijera Miškovića
0
SDA i SBiH podržavaju Šešeljevog finansijera Miškovića
Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Sarajevu optužila je Stranku demokratske akcije (SDA) i Stranku za BiH (SBiH) da podržavaju Miroslava Miškovića, srbijanskog biznismena, za kojeg SDP navodi da je jedan od glavnih finansijera Srpske radikalne stranke (SRS) ratnog zločinca Vojislava Šešelja.
"Kantonalna vlada u Sarajevu koju vode SDA i SBiH, preko resornog ministra Abida Šarića, ušla je u nelegalan posao sa Šešeljevim finansijerom Miškovićem protiv svih propisanih zakonskih procedura.

Ignorišući zakon i ovlasti sarajevske općine Centar, korumpirani kantonalni moćnici pokazali su da su zarad svog džepa spremni ući u najbesramnije poslovne poduhvate.

Ovakav potez Kantonalne vlade predstavlja očit primjer neodgovornog i nezakonitog raspolaganja javnim dobrima te kriminal koji negira postojeći sistem i odnose među nadležnim nivoima vlasti", kaže se u današnjem saopćenju SDP-a.

Ova stranka izrazila je i podršku aktuelnom načelniku općine Centar Dževadu Bećiroviću zbog, kako je navedeno, "odlučnosti u borbi protiv korumpiranih kantonalnih vlasti i Miškovića, jednog od glavnih finansijera Srpske radikalne stranke zločinca Vojislava Šešelja".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: