Adnan Terzić
0

"SDA duboko podijeljena i pasivna stranka"

SRNA
Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Adnan Terzić smatra da je ta stranka duboko podijeljenja ličnim odnosom pojedinaca prema premijeru Federacije BiH Nedžadu Brankoviću.

Terzić kaže da je SDA postala nedopustivo pasivna i da nema političke ciljeve, ali da on, kao drugi čovjek stranke nije lično odgovoran za takvo stanje.

"Povlačenjem SDA u pasivnost ostavljen je prostor koji nisu 'poklopili' lideri ili politički subjekti koju okupljaju Bošnjake nego Milorad Dodik sa SNSD-om i to nije dobro za sveukupna politička zbivanja u BiH", naveo je Terzić, koji se pominje kao jedan od mogućih kandidata za lidersku poziciju u SDA.

Terzić za "Nezavisne novine" ističe da se podjela u SDA najbolje može vidjeti kroz slučaj Vlade i premijera FBiH, jer već mjesecima ili od početka ovog mandata jedan dio stranke želi da ga smijeni, a drugi da ga održi na vlasti.

"Sada smo u pat poziciji. Danas je Vlada FBiH jedno mrtvo more koje ne može odgovoriti nijednom zadatku jer SDA ima različit pogled na funkcionisanje i politike koje Vlada FBiH treba da vodi. Podjela u SDA i nepostojanje jasnog koncepta su doveli do toga da o energetskim projektima i Brankovićevom ponašanju možemo govoriti na taj način", ističe Terzić.