Nova ruka SDA u Skupštini
22

SDA dobila nove članove, Ramić, Begić i prijatelji pristupili stranci u Visokom

E. M.
Zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Vahidin Ramić i zamjenica predsjedavajućeg u GV Visoko Nevzeta Begić s prijateljima danas su pristupili SDA Visokom.

SDA je do danas u Skupštini ZDK imala 11 ruku, a s pristupanjem Ramića ovoj stranci u Visokom, sada imaju 12 ruku.

Zastupnik u Skupštini ZDK Vahidin Ramić je kazao da su u protekle dvije i pol godine imali stabilizaciju stanja u Visokom, uspješnu realizaciju različitih projekata te korektnost u pristupu i načinu djelovanja predstavnika SDA Visoko na svim poljima.

"Jednostavno korektan i pošten način rada, ljudski odnos prema građanima, međusobna uvažavanja, rad na terenu, patriotizam i ljubav prema Visokom su dovoljan razlog svima onima koji koincidiraju na istoj platformi da kažu jedno smo! Od danas smo jedno i zajedno za bolje Visoko i našu dragu domovinu Bosnu i Hercegovinu” - kazao je Ramić.

SDA Visoko, kako su kazali, nastavlja aktivnosti na svom jačanju i okupljanju što većeg broja iskrenih, pametnih, poštenih i patriotski orijentisanih kadrova.

“Visoko je mala sredina i većinom svi se poznajemo. Poznajem ljude koji predstavljaju SDA Visoko i vjerujete da nam je platforma rada i djelovanja ista i zajednička. Pametno, pošteno i patriotski je postulat po kojem radimo, a to smo zajedno pokazali u proteklom periodu", kazala je zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Begić.

Iz SDA Visoko poručuju da njihov nacionalni interes je Bosna i Hercegovina, ali da bi ona bila jaka i snažna mora se patriotski blok ujediniti.

"Izražavam zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa zastupnikom Ramićem i vijećnicom Begić, te koristim priliku da njima i njihovom timu zaželim dobrodošlicu u Stranku demokratske akcije. Ovo je dobar put ka jedinstvu, toleranciji i zalaganju za bolje sutra svih građana naše domovine Bosne i Hercegovine i našeg Visokog. Nikad nam nije bilo potrebnije jedinstvo i sretan sam što iz Visokog šaljemo poruke jedinstva, mira, sloge i zajedništva", kazao je predsjednik GO SDA Visoko i gradonačelnik Ganić.

Na kraju su poručili da SDA Visoko kompletira tim i intenzivno vrši pripreme za Lokalne izbore 2024. godine.