BiH
249

SDA će u Skupštini Kantona Sarajevo imati 11 ili 12 zastupnika

Piše: J. H.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kantonalni odbor SDA izrazio je danas zadovoljstvo izbornim rezultatima u Kantonu Sarajevo. Kako su kazali, u Skupštini KS će imati 11, a možda i 12 zastupnika.

U prethodnom četverogodišnjem mandatu, SDA je u Skupštini KS imala sedam zastupnika (Kemal Ademović, Haris Alić, Elmedin Konaković, Amor Mašović, Eldar Čomor, Dževad Hodžić i Amir Zukić). Na izborima 2010. godine, ova stranka je dobila 36.791 glas za Skupštinu KS. Na ovim, taj brojka je veća za deset hiljada.

Denis Zvizdić, predsjednik KO SDA, čestitao je svim članovima, aktivnostima SDA i građanima u KS koji su glasali za SDA.

"Na bazi vrlo pouzdanih podataka, mogu reći da je SDA na Kantonu Sarajevo i na ostalim nivoima ostvarila najubjedljiviji izborni rezultat od 2000. godine do danas. U potpunosti smo vratili autoritet SDA u ovom kantonu. Imat ćemo 11 ili 12 zastupnika i imat ćemo lidersku poziciju", kazao je Zvizdić.

"Spremni smo ponuditi našu odgovornost, raditi vrlo naporno na realizaciji naših planova", dodao je on.

O eventualnim koalicijama još je uvijek rano govoriti, kazali su iz SDA.

"SDA je pobjednička stranka i svi oni koji razmišljaju o koalicijama će to imati na umu. U buduću koaliciju unosimo ogroman kapital. Prvi zadatak će biti stabilizacija političkih prilika, a nakon toga ćemo se u potpunosti posvetiti ekonomskom oporavku države i povećanju standarda", kazao je Zvizdić.

On je dodao da su ispunili obećanja i da su realizirali mnoge projekte na Kantonu Sarajevu.

"Prioritet je formiranje vlada. Taj proces će ići sa viših ka nižim nivoima. Očekuje nas težak posao u naredne četiri godine i nadam se da ćemo ga uspješno završiti", dodao je Zvizdić.

Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo, kazao je da su ponosni na rezultat nedjeljnih izbora.

"Ovaj rezultat je rezultat snage, jedinstsva i provedbe svih onih stvari kojima smo se bavili. Imali smo jednu konzistentnu politiku i izvršavali ono što smo obećali. Ovo nam je satisfakcija za sve ono što radimo", kazao je Koldžo.