Očekuju podršku vijećnika
47

SDA će podržati izbor Mirsade Smajić za v.d. načelnicu Starog Grada

B. H.
Foto: SDA Stari Grad
Foto: SDA Stari Grad
Rukovodstvo Povjereništva SDA Stari Grad, Haris Zahiragić, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i Jasmina Bišćević Tokic, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBIH, posjetili su Mirsadu Smajić i dali joj podršku za izbor v.d. načelnice Općine Stari Grad.

Mirsada Smajić je ovlaštena osoba za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog načelnika Općine Stari Grad.

Saopćili su kako će Klub vijećnika SDA Stari Grad na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća dati podršku izboru gospođe Smajić za v.d. načelnicu Starog Grada.

Dodali su da očekuju da će i ostali vijećnici, bez obzira na njihovu političku pripadnost, također dati podršku gospođi Smajić, te da ćemo svi zajedno pokazati spremnost za stabilizaciju Općine Stari Grad.

"Imajući u vidu profesionalno i životno iskustvo gospođe Smajić, ugled koji ona uživa kao dugogodišnja državna službenica, ali i njene ljudske kvalitete koje su prepoznate u široj društvenoj zajednici, vjerujemo da je baš ona adekvatan izbor za v.d. načelnicu u ovom teškom periodu u kojem se nalazi naša Opština", istakao je Zahiragić.

Dodao je kako vjeruju da će v.d. načelnica, do održavanja prijevremenih izbora, a na kojima čvrsto vjeruju u pobjedu kandidata SDA Dženana Selimbegovića, profesionalno upravljati općinom Stari Grad u interesu Općine i svih njenih građana.

Također, kao zastupnici na višim nivoima vlasti, u potpunosti su se stavili na raspolaganje v.d. načelnici za rješavanje svih eventualnih problema iz njihove nadležnosti sa kojima se općina Stari Grad suočava.