{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA: Bez naknada za višestruke i nelegalne korisnike

F
24.9.2009. u 17:14
0
5
SDA: Bez naknada za višestruke i nelegalne korisnike
0
SDA: Bez naknada za višestruke i nelegalne korisnike
Foto: A. Panjeta
Zvaničnici SDA - predsjednik Sulejman Tihić, zamjenik predsjednika Asim Sarajlić i potpredsjednik stranke Šemsudin Mehmedović danas su razgovarali s predstavnicima Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja u Federaciji BiH.
SDA je dala podršku ovim udruženjima i iskazala razumijevanje za njihove zahtjeve.

"Uvjereni smo da će Vlada Federacije BiH i premijer Mujezinović učiniti sve da se dođe do kvalitetnih rješenja koja će omogućiti da se, u skladu s realnim mogućnostima definiranim Sporazumom sa Međunarodnim monetarnim fondom i Svjetskom bankom, udovolji opravdanim zahtjevima ove i drugih boračkih populacija.

Očekujemo suradnju i razumijevanje Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja i ostalih boračkih u druženja u ovom procesu ažuriranja baze podataka o korisnicima boračkih naknada. Mora se uspostaviti pravednija raspodjela u kojoj će biti eliminirani višestruki korisnici i oni koji nezakonito koriste ova sredstva kako bi ih dobili oni kojima su najpotrebnija", rečeno je tokom ovog sastanka, saopćeno je iz SDA.

Sastanku se nešto kasnije pridružio i Bakir Izetbegović, šef Kluba poslanika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: