{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Schwarz-Schilling produžio mandat Nichollu

F
31.5.2007. u 16:02
0
0
Schwarz-Schilling produžio mandat Nichollu
0
Schwarz-Schilling produžio mandat Nichollu
Visoki predstavnik Christian Schwarz-Schilling danas je produžio mandat Peteru Nichollu na mjestu predsjedavajućeg Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) do 13. januara 2008.
Budući da nadležni domaći organi nisu imenovali predsjedavajućeg koji bi naslijedio Nicholla na ovoj funkciji u skladu sa Zakonom o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH i odlukom visokog predstavnika od 19. decembra 2006. godine mjesto predsjedavajućeg bilo bi upražnjeno od 1. juna.

Visoki predstavnik je prošle sedmice o ovom pitanju razgovarao s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem, primijetivši da je potrebno produžiti mandat predsjedavajućeg kako bi se osigurao kontinuitet na ovom važnom mjestu.

Produženje mandata Peteru Nichollu omogućava iznalaženje rješenja za neslaganja u vezi s raspodjelom prihoda, a Upravnom Odboru UIO omogućava da se fokusira na strateška pitanja te i ubuduće efikasan nadzor nad radom Uprave za indirektno oporezivanje.

Produženje također omogućava UIO da se koncentrira na uspostavu administrativne strukture u Upravnom odboru UIO koja će biti neophodna za prelazak ove funkcije u ruke domaćih kadrova, saopćeno je iz OHR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: