{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Schillingovo predavanje iz prava

F
15.8.2008. u 15:14
0
0
Schillingovo predavanje iz prava
0
Schillingovo predavanje iz prava
Bivši visoki predstavnik za BiH Christian Schwarz Schilling održao je danas u Sarajevu predavanje pod nazivom "Međunarodna intervencija i vladavina prava u BiH", saopćeno je iz Općine Centar. Predavanje je organizirano u okviru projekta međunarodne ljetne škole "Vladavina prava u teoriji i praksi" koju drugu godinu zaredom organizira Udruženje "Pravnik" u suradnji s Fondacijom Konrad Adenauer. Ljetna škola traje od 10. do 20. augusta.
Svrha takvih predavanja je dodatno usavršavanje i obrazovanje mladih koji će od predavača iz Njemačke, Makedonije, Srbije i BiH usvojiti nova saznanja iz oblasti prava.

Kako je objasnila Aida Kosović iz Udruženja "Pravnik", ljetna škola je ove godine okupila 35 studenata prava i političkih nauka iz zemalja Evropske unije i SAD-a (Brisel, Grac, Rim, Budimpešta, Zagreb, Beograd, Sarajevo...).

Uime sarajevske Općine Centar prisutne je pozdravio Željko Varunek sekretar Općinskog organa uprave koji je zaželio da nakon završetka ljetne škole osim lijepih uspomena iz ovog grada ponesu i znanje koje će moći iskoristiti u sredinama iz kojih dolaze. On ih je informirao i o međunarodnim standardima ISO 9001-2000 i ISO 14001 čije certifikate posjeduje Općina Centar.

Osim Općine Centar pokrovitelji međunarodne ljetne škole su Uprava Grada Sarajeva, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, Ministarstvo civilnih poslove BiH, Francuska ambasada u BiH i misije EUPM-a i EUFOR-a u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: