{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Schilling: Sarajevo očigledan kandidat za domaćina sekretarijata Pakta stabilnosti

F
30.5.2006. u 13:35
0
0
Schilling: Sarajevo očigledan kandidat za domaćina sekretarijata Pakta stabilnosti
0
Schilling: Sarajevo očigledan kandidat za domaćina sekretarijata Pakta stabilnosti
Visoki predstavnik Christian Schwarz-Schilling istaknuo je tokom današnjeg sastanka Pakta o stabilnosti u Beogradu vodeću ulogu BiH u Paktu o stabilnosti, čiji je prvi samit održan u Sarajevu 1999. godine, saopćila je u utorak na redovnom brifingu za novinare u Sarajevu glasnogovornica OHR-a Sanela Tunović.
Visoki predstavnik je naglasio, kazala je Tunović, kako čitava jugoistočna Evropa može učiti od uspješnih napora BiH da promijeni sliku o sebi na pozitivan način. Nedavno suštinsko poboljšanje poslovnog okruženja u BiH nagnalo je službu za investicije Moody da podigne kreditni rejting BiH s kategorije B3 na kategoriju B2.

Taj i ostali uspjesi, naglasio je visoki predstavnik u Beogradu, pomažu BiH da se uspješno predstavi i time privuče onu vrstu ulaganja koja bi stvorila nova radna mjesta. On je izjavio kako ti i ostali faktori preporučju Sarajevo kao očiglednog kandidata da bude domaćin sekretarijata Pakta za stabilnost.

"Bosna i Hercegovina odavno je prestala da bude sinonim za nesređenost i sve je više model za poslijeratni oporavak. To je u skladu s našom novom realnošću. Slična transformacija u imidžu jugoistočne Evrope - od skromnog razvoja do snažnog rasta, od oklijevajuće interakcije s ostatkom svijeta do veoma samopouzdane interakcije - također će biti u skladu s novom stabilnoću regiona. U tom smislu, ja vjerujem da se Sarajevo mora smatrati snažnim kandidatom za domaćina sekretarijata Pakta za stabilnost", navela je Tunović Schillingove riječi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: