{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBK: Sindikati prosvjetara se sporazumjeli s Vladom

F
26.8.2011. u 16:45
0
1
SBK: Sindikati prosvjetara se sporazumjeli s Vladom
0
SBK: Sindikati prosvjetara se sporazumjeli s Vladom
Travnik
Vlada Srednjobosanskog kantona održala je danas s Koordinacijskim odborom sindikata tog kantona sastanak tokom kojega je doneseno pet zaključaka, od kojih je prvi kako pregovarački tim Vlade SBK-a prihvata Protokol objavljen u Službenim novinama 5/11 od 25. svibnja 2011. godine.
Članak 1. Protokola se mijenja i glasit će: "Vlada SBK-a će sa Sindikatima obrazovanja SBK-a zaključiti Anekse kolektivnih ugovora i istovremeno primjeniti sa Zakonom o plaćama državnih službenika i namještenika i policijskih službenika".

Vlada će sa Sindikatima pristupiti izradi Aneksa Kolektivnih ugovora, s rokom do 15. septembra 2011. godine.

U članku 5. Protokola, obvezuje se Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta SBK-a i Sindikati obrazovanja da će zaključitit poseban Protokol o suradnji kojim će se regulirati izrada podzakonske regulative iz nadležnosti Ministarstva, uz rok do 15. septembra 2011. godine.

Članak 8. Protokola mijenja se i glasit će: "Sindikati obrazovanja se obvezuju da će nakon što Skupština SBK-a i Vlada SBK-a realizira preuzete obveze donijeti Odluku o prekidanju štrajka".

"Nova školska godina započinje 5. septembra 2011. godine. Sjednica Skupštine, na kojoj će se raspravljati o Nacrtu zakona o plaćama je zakazana za 7. septembra i ako se ne budu poštivali zaključci i sporazum koji je danas potpisan tek onda možemo stupiti u štrajk.

Mi se nadamo da će sporazum biti ispoštovan i da ni nakon 7. septembra neće biti potrebe za stupanjem u štrajk", izjavila je za Fenu predsjednica Neovisnog sindikata djelatnika srednjih škola SBK-a Luca Milišić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: