BiH
0

SBK: HDZ i SDP se načelno dogovorili

FENA
Lidija Bradara
Lidija Bradara
Predsjednica Kantonalnog odbora HDZ-a BIH SBK Lidija Bradara i predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a BiH SBK Zukan Helez večeras su u Kiseljaku postigli načelni dogovor o uspostavi nove vlasti u Srednjobosanskom kantonu.

Kako doznaje Fena, dogovor oko raspodjele ministarskih pozicija dogovoren je na nivou ove dvije stranke, a već tokom četvrtka bit će održan sastanak i sa Slavicom Josipović, predsjednicom KO HDZ 1990 SBK, i Salkom Selmanom, liderom KO SDA SBK.

"Načelni dogovor kantonalnih odbora HDZ-a BIH i SDP-a BiH oko formiranja nove vlasti u SBK je postignut. Ipak preostaje nam održati i sastanak s predsjednicima kantonalnih odbora HDZ 1990 i SDA, a ako i oni podrže ovaj dogovor, već bismo u ponedjeljak mogli imati novu Vladu SBK. Dogovoreno je da detalje dogovora ne iznosimo u javnost prije sastanka u četvrtak", izjavila je za Fenu Lidija Bradara predsjednica KO HDZ BIH SBK.

Kako doznaje Fena, sastanak predsjednika kantonalnih odbora HDZ BIH, HDZ 1990, SDA i SDP BiH biti će održan u četvrtak u 10 sati, u zgradi Vlade SBK.