BiH
0

SBiH započela proces unutarstranačkih izbora

FENA
Stranka za BiH (SBiH) je, u skladu sa zaključcima Predsjedništva stranke, započela proces redovitih unutarstranačkih izbora i održavanja izvještajno-izbornih skupština počevši od općinskog, preko kantonalnog, do najvišeg nivoa.

Održane su i tri konstituirajuće sjednice općinskih odbora stranke u općinama Tuzla, Trnovo i Gradačac. Na sjednici u Tuzli bilo je prisutno više od 250 delegata, koji su, između 50 predloženih kandidata, izabrali 21 člana u novi općinski savjet.

Izborno-izvještajnoj skupštini u Trnovu prisustvovalo je više od 240 delegata, a 20 ih je ušlo u novi općinski savjet stranke, dok je u Gradačcu sjednici prisustvovalo 130 delegata koji su izabrali 11 delegata u svoj općinski savjet.

  • Suprotno povremenim špekulacijama i glasinama o krizi u kojoj se navodno nalazi Stranka za BiH, činjenice govore da su ovih dana održane izborno-izvještajne skupštine na općinskom nivou bile najposjećenije u dosadašnjem radu stranke, a što ubjedljivo demantira sve propagandne konstrukcije vezane za djelovanje i organizaciju stranke - stoji u saopćenju SBiH.

Održavanje redovnih izborno-izvještajnih skupština nastavlja se istim ritmom sve do završetka cjelokupnog procesa unutarstranačkih izbora kao demokratskog legitimiranja rukovođenja strankom na svim nivoima u skladu sa Statutom stranke i odlukama Predsjedništva Stranke za BiH, saopćeno je iz Pres-službe SBiH.