{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBiH zadovoljna usvajanjem zakona o reformi policije

F
16.4.2008. u 23:44
0
0
SBiH zadovoljna usvajanjem zakona o reformi policije
0
SBiH zadovoljna usvajanjem zakona o reformi policije
Današnjim usvajanjem zakona o reformi policije u Domu naroda Parlamenta BiH otvorila se perspektiva da BiH sa Evropskom unijom potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, za što je ključni uvjet predstavljalo usvajanje ovih zakona, saopćeno je iz Stranke za BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Iako su se povremeno čule tvrdnje da je Evropska unija odustala od vlastitih principa kada je u pitanju reforma policije u BiH, očito je da je Evropska unija mnogo bolje razumjela duh i principe Mostarske deklaracije nego što su ih razumjeli lokalni zagovornici izolacije BiH, te je prihvatila da izgradnja jedinstvenih policijskih struktura na nivou BiH može, i hoće, uslijediti jedino kada dođe do izgradnje jedinstvene ustavne strukture BiH", navodi se.

Poruke iz Brisela su nedvosmislene, i jasno je naglašeno da će potpisivanje Sporazuma uslijediti jedino ukoliko Parlament BiH, slijedeći principe Mostarske deklaracije, usvoji zakone kojima započinje reforma policijskih struktura u BiH.

Stranka za BiH je nesumnjivo dala veliki doprinos deblokiranju procesa reforme policije i usvajanju ovih zakona, kao i stvaranju pretpostavki za potpisivanje navedenog Sporazuma sa Evropskom unijom, što je u interesu svih građana i naroda BiH i njihove budućnosti.

"Ova politička pobjeda Stranke za BiH i svih onih koji su za evropski put BiH izaziva pojačanu propagandu političkih rivala u cilju dezinformiranja javnosti o ulozi Stranke za BiH u ovim procesima. Ipak, treba biti strpljiv i ustrajan - na kraju će se računati samo pozitivni rezultati, a oni se izražavaju sa sve više reformi, kroz evroatlantski put BiH, nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i priduruživanja sa Evropskom unijom, te kroz garancije da će u daljoj reformi policije biti ispoštovana tri evropska principa, i osigurana sve veća uloga građana u svim reformskim procesima proevropske BiH", ističu iz SBiH u svom saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: