{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBiH vodi u Trnovu, Goraždu i Kladnju

F
5.10.2008. u 23:05
0
6
SBiH vodi u Trnovu, Goraždu i Kladnju
0
SBiH vodi u Trnovu, Goraždu i Kladnju
Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) je, prema prvim preliminarnim rezultatima, osvojila poziciju općinskog načelnika u tri općine - sarajevskoj općini Trnovo, Goraždu i Kladnju.
Potpredsjednik SBiH dr. Safet Halilović kazao je u izjavi za Fenu kako ova stranka ima objektivne šanse da ostvari pobjedu u Ključu i Olovu, te u Kopačima u RS-u.

Prema njegovim riječima, SBiH je imala zajedničke kandidate sa SDA u šest općina - Jajcu, Bosanskoj Krupi, Cazinu, Gradačcu, Srebreniku i Srebrenici.

Halilović ističe kako SBiH nije primarno bila fokusirana na pozicije općinskih načelnika, nego prije svega na povećanje broja mandata općinskih vijećnika, u čemu ova stranka bilježi za 50 posto bolje rezultate u odnosu na lokalne izbore 2004. godine.

- Podaci kojim raspolažemo potvrđuju da smo dostigli taj cilj i da bilježimo evidentno povečanje broja glasova za općinske vijećnike, napominje Halilović.

Potredsjednik SBiH ocjenio je kako atmosfera u kojoj je vođena kampanja za ove lokalne izbore nije bila naklonjena ovoj stranci te da je SBiH nerjetko bila izložena svojevrsnoj medijskoj blokadi.

- Neki od bh. medija nisu htjeli ni plaćenim oglasom objaviti stranački skup SBiH. To je činjenica koja se na određeni način odrazila na rezultate, pogotovo u sarajevskim općinama, kazao je Halilović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: