{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBiH: Postoje razlozi da se utvrdi odgovornost Sadika Bahtića

F
22.4.2008. u 21:02
0
0
SBiH: Postoje razlozi da se utvrdi odgovornost Sadika Bahtića
0
SBiH: Postoje razlozi da se utvrdi odgovornost Sadika Bahtića
Sadik Bahtić, Foto: Nezavisne novine
Povodom neprimjerenog odnosa člana Stranke za BiH (SBiH) Sadika Bahtića prema predstavnicima medija na pres-konferenciji Kantonalnog vijeća SBiH USK-a i nakon prikupljenih dodatnih informacija, rukovodstvo Stranke s predsjednikom dr. Harisom Silajdžićem na čelu ocijenilo je da postoje razlozi da se hitno i u skladu sa Statutom utvrdi njegova odgovornost i izreknu odgovarajuće sankcije.
U saopćenju za javnost upućenom iz SBiH navodi se kako je rukovodstvo Stranke ponovno potvrdilo principijelan odnos prema slobodi i nezavisnosti medija, slobodnom pristupu informacijama i izrazilo žaljenje zbog postupka Sadika Bahtića, ocjenivši ga suprotnim principima i djelovanju SBiH i utvrđenim standardima javnog informiranja.

"Podržavajući pune slobode i profesionalizam medija i djelatnika u medijima, SBiH se zalaže, kako za integritet medija tako jednako i za integritet javnih poslova i javnih dužnosnika", navodi se u saopćenju.

Iz ove stranke, istovremeno, pozivaju medije da u duhu proklamovanih principa i dosadašnje dobre saradnje unaprijeđuju saradnju na zajedničkim projektima i u interesu i na dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine.

U povodu inicijative i razmatranja prijedloga Zakona o pravima i dužnostima poslanika i odjeka koje je izazvao u javnosti, rukovodstvo SBiH dalo je preporuke poslanicima ove stranke u državnom Parlamentu da se uzdrže od ove inicijative i glasaju protiv ovog projekta.

SBiH ostaje na stanovištu da oblast prava i dužnosti poslanika kao i ličnih primanja moraju biti uređeni zakonom koji će biti prilagođen realnom društvenon stanju i mogućnostima, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: