{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBiH: Penzije povećati investicijama, a ne prodajom državne imovine

17.9.2013. u 13:35
0
30
SBiH: Penzije povećati investicijama, a ne prodajom državne imovine
0
SBiH: Penzije povećati investicijama, a ne prodajom državne imovine
Suočena sa neuspjehom otvaranja novih radnih mjesta "za čovjeka", polupraznim budžetom Federacije BiH i stalnim zaduživanjem kod MMF-a , Vlada Federacije BiH po drugi put pokušava nezakonito prodati objekte PIO FBiH, kao državnu imovinu koja je pod zabranom raspolaganja, navodi se u saopćenju Stranke za BiH.
"Stranka za Bosnu i Hercegovinu upozorava premijera Nikšića i Vladu Federacije BiH da je Vlada samo korisnik ove državne imovine iz kontinuiteta, a ne vlasnik i da bi njenom prodajom počinili krivično djelo zloupotrebe položaja. Odluka bi bila pravno ništavna i ne bi proizvodila pravno dejstvo. Njeno donošenje bilo bi u suprotnosti sa članom 2. stav 2. Zakona o zabrani raspolaganja državnom imovinom od 18. 03. 2005. godine, a kojim 'svaka odluka, akt, ugovor ili bilo koji drugi pravni instrument, kojim se raspolaže imovinom iz zabrane suprotno odredbama ovoga zakona ništavan je '", stoji u saopćenju.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu podržava zahtjeve za povećanje penzija, ali ne nezakonitom prodajom objekata PIO FBiH, već privlačenjem investicija i otvaranjem novih radnih mjesta.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu izražava sumnju da je na djelu pokušaj SDP-ovog premijera da u dosluhu sa SNSD-om legalizira stotine nezakonitih prometovanja državnom imovinom u BiH, suprotno odredbama Zakona o zabrani raspolaganja državnom imovinom, navode u ovoj stranci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: