{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBiH: Dodik se poslužio denuncijantskim dezinformacijama na račun vlastite zemlje

F
29.5.2007. u 16:00
0
0
SBiH: Dodik se poslužio denuncijantskim dezinformacijama na račun vlastite zemlje
0
SBiH: Dodik se poslužio denuncijantskim dezinformacijama na račun vlastite zemlje
Stranka za BiH tvrdi da se premijer Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu američkom lisu NewsMax, tokom posjete SAD-u, poslužio "najgnusnijim denuncijantskim dezinformacijama na račun vlastite zemlje".
"Dodik je zaigrao "na kartu“ denunciranja vlastite zemlje, šireći dezinformacije "da je BiH muslimanski entitet koji će se u slučaju uvođenja glasanja prostom većinom pretvoriti u islamsku republiku“, da su "teroristi angažirani u policiji bosanskih muslimana i da se muslimanska Bosna može pretvoriti u platformu za napade na Evropu i SAD preko bijele El-Kaide“, navodi Stranka za BiH.

Kako se kaže u njenom saopćenju, Dodik je pri tome računao na neinformiranost domaćina, pretpostavljajući da je u određenim moćnim krugovima u SAD-u strah od "muslimanskog terorizma“ već toliko narastao da su spremni povjerovati u bilo kakvu dezinformaciju.

Stranka za BiH smatra kako Dodik "veoma dobro zna da je za njegove vlastodržačke planove podjednako opasno i jačanje državnih struktura BiH i jačanje demokratskog modela njenog državnog uređenja".

Također, mišljenje Stranke za BiH je i da Dodika, još više od opstanka i jačanja same BiH, užasava mogućnost uvođenja demokratskih metoda odlučivanja u njoj, kao što je to najosnovniji demokratski princip odlučivanja "prostom većinom“.

"Stoga Dodik očajnički nastoji da zaustavi uvođenje demokratskih principa i prevazilaženje dejtonskih mehanizama permanentne blokade državnih institucija, mehanizama koji su i omogućili da stekne ovoliki i ovakav stepen neograničene, apsolutne vlasti", navodi Stranka za BiH.

Dodaje kako ga to oslobađa i obaveze da djeluje i govori u interesima vlastite zemlje, te obaveze da njenu i međunarodnu javnost tačno i korektno informira u zbivanjima i stanju u njoj.

"Vjerujemo da, nakon ovakvog istupa, svi koji su pomišljali da s Dodikom demokratija u ovoj zemlji može imati budućnost moraju shvatiti da ih je Dodik kao i tolike u svojoj biračkoj bazi najbezobzirnije prevario", stav je Stranke za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: