Uzdrmana vlast u KS
76

SBB-u smeta prijedlog DF-a za novog ministra, upitno hoće li ga podržati

B. R.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Upitno je da li će Savez za bolju budućnost (SBB) podržati prijedlog Demokratske fronte (DF) da Nijaz Štitkovac bude ministar zdravstva Kantona Sarajevo, saznaje Klix.ba. Kandidat za nasljednika Rusmira Mesihovića je bio član SBB-a u Općini Vogošća.
Upravo je to razlog zašto je upitna podrška SBB-a njihovom bivšem kadru i sadašnjem članu stranke Željka Komšića. Prijedlog DF-a da ovaj ljekar, specijalista otorinolaringologije bude ministar je problem članovima SBB-a kojima su neprihvatljivi "preletači", saznaje Klix.ba.

Kantonalni odbor SBB-a u Sarajevu bi sutra trebao imati sjednicu na kojoj će se vjerovatno razmatrati ovo pitanje. Osim toga, izgledno je da će aktuelni ministar obrazovanja, nauke i mladih u KS Anis Krivić biti izabran za predsjednika Kantonalnog odbora.

Da li će stranka Fahrudina Radončića podržati Štitkovca, koji je bio vrlo oštar u kritici bivše stranke nakon njenog napuštanja, trebalo bi biti jasno već nakon sutrašnje sjednice sarajevskog SBB-a. Prethodno navedeno je jedan od pokazatelja da su odnosi među vladajućima u Kantonu Sarajevo narušeni.

SBB-ovo neprihvatanje prijedloga koalicionih partnera ne bi se desilo prvi put. Podsjećamo, predsjednik ove stranke Radončić je najavio da neće podržati namjeru Stranke demokratske akcije (SDA) da se dugogodišnja novinarka Duška Jurišić smijeni s funkcije direktorice Televizije Sarajevo (TVSA).

Štitkovac je predložen za ministra zdravstva nakon što je Mesihović podnio neopozivu ostavku zbog zdravstvenih problema.