Rekonstrukcija Vlade
98

SBB: Podržavamo ljekare, ako se ne potpiše kolektivni ugovor tražit ćemo smjenu ministrice Ademaj

Klix.ba
Kantonalni odbor SBB-a Sarajevo oglasio se povodom sutrašnjeg početka generalnog štrajka doktora medicine i stomatologije u cijeloj FBiH, poručivši da podržavaju ljekare te da je i moguć zahtjev za smjenu minsitrice zdravstva KS Zilhe Ademaj (SBB).

"Kantonalni odbor SBB BiH Kantona Sarajevo daje punu podršku radu i zahtjevima Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo. Smatramo da je rad članova ovog sindikata od životne važnosti za građane Kantona Sarajevo. Njihova pozicija je u zadnje vrijeme marginalizirana, te takvu situaciju u zdravstvu ne treba tolerisati", navodi se u saopćenju.

Tim povodom, Kantonalni odbor SBB BiH Kantona Sarajevo pozvao je Vladu Kantona Sarajevo, premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i ministricu zdravstva Kantona Sarajevo Zilhu Ademaj da potpišu Opći kolektivni ugovor sa Sindikatom doktora medicine i stomatologije KS.

"U protivnom, Kantonalni odbor SBB BiH Kantona Sarajevo će tražiti rekonstrukciju Vlade Kantona Sarajevo i smjenu resorne ministrice Zilhe Ademaj", zaključuju iz SBB-a.