BiH
192

SBB: Odluka o ostanku u koaliciji sa SDA u narednim danima, sve je moguće

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Predsjedništvo i članovi Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) na hitnoj press konferenciji koja je održana danas u Avaz Twist Toweru nisu govorili o velikim potezima vezano za koaliciju sa Strankom demokratske akcije (SDA) nakon hapšenja predsjednika ove stranke Fahrudina Radončića.

Potpredsjednik SBB-a Mirsad Đonlagić je kazao da u ovoj zemlji djeluje pravosudna mafija koja u trenutku kada BiH treba predati aplikaciju za članstvo u EU pokušava destabilizirati bošnjački politički faktor.

"Istina i pravda su na našoj strani", rekao je Đonlagić.

Kazao je da je u demokratskim zemljama sasvim normalno komentarisati rad pravosudnih institucija. Što se tiče imena osoba koje pokušavaju destabilizirati kazao je da su navodi medija tačni, odnosno imena koja se spominju.

Na pitanje da li ostaju u koaliciji sa SDA odgovorio je da je sve moguće.

"Jutro je pametnije od noći. Sve je otvoreno. Donijeti ćemo odluku ovih dana. Ovo je atak na SBB koji dao doprinos stabilizaciji", kazao je Đonlagić.

U saopćenju SBB-a se navodi da "staljnistički modalitet vladanja koji je na silu demonstriran, dokaz je, da pojedini djelovi Suda i Tužilaštva BiH, ne predstavljaju ništa više nego instrument represije u rukama porodično-obavještajnih i političkih centara moći, čiji je krajnji cilj vraćanje Bosne i Hercegovine u neka vremena za koja smo svi vjerovali da su iza nas".

Napominju da će SBB korisiti sva pravna i demokratska sredstva da zaustavi "destabilizacija bošnjačkog političkog faktora sa krajnje nesagledivim posljedicama za Bosnu i Hercegovinu".

Podsjećamo, već je donesena odluka o odgađanju sjednice Doma naroda Federalnog parlamenta i Vlade Federacije BiH.