Pozvali sve da osude
61

SBB o neredima: Nedopustivo ugrožavanje ljudskih života i uništavanje imovine

D. Be.
Gradski odbor SBB-a Mostar najoštrije osuđuje huliganske napade, nerede i divljanja kojima su svjedočili sinoć građani Mostara.
"Osim brutalnog ugrožavanja ljudskih života, huligani su tokom nereda oštetili i privatnu imovinu građana Mostara, što je nedopustivo. Stoga se kao zajednica, svi moramo ograditi od agresivnog ponašanja pojedinaca i zajedničkim snagama odbraniti od njih i njihovih krajnjih ciljeva", saopćeno je.

SBB poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK i sve druge nadležne institucije da promptno reagiraju i na najadekvatniji način sankcioniraju sve vinovnike nemilih događana koji su se sinoć desili u mostarskoj Donjoj Mahali.

Podsjetimo, grupa od blizu 50 mladića koji su pripadnici navijačke grupe nogometnog kluba Zrinjski, popularni Ultrasi, ušla je u mostarsko naselje Donja Mahala s ciljem izazivanja nereda i fizičkog obračuna nakon čega je došlo do sukoba sa mještanima tog naselja i pojedinim članovima Veležove navijačke grupe Red Army.

Sve odvijalo duboko u policijskom satu, koji je na snazi od 21:00, pa je pitanje kako je moguće da grupa od skoro 50 osoba neopaženo hoda ulicama Mostara i još izazove velike nerede oko ponoći.