O razgovoru s Pahorom
344

SBB o "mirnom razlazu": Skandalozno je da su Džaferović i Komšić o ovome šutjeli 40 dana

M. G.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Današnju potvrdu da je prilikom posjete predsjednika Slovenije Boruta Pahora našoj zemlji 5. marta, otvoreno diskutovano o mogućnosti "mirnog razlaza" u BiH, komentirali su i iz Stranke za bolju budućnost BiH (SBB), nazvavši je skandaloznom.

Kako su rekli iz SBB-a, činjenica da su članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović dozvolili da se prilikom posjete predsjednika Slovenije uopće razgovara o protuustavnim i antidržavnim opcijama, kakva je "mirni razlaz", zvanično potvrđuje da je zloćudna šutnja Komšića i Džaferovića, doživjela potpuni domaći, regionalni i međunarodni fijasko.

"Umjesto da su prekinuli sastanak onog momenta kada je predsjednik Slovenije otvorio temu "mirnog razlaza" u BiH, sazvali pres konferenciju i javno osudili agresivan nasrtaj na suvernitet međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, pa javno i zvanično tražili od Evropske unije da se očituje o tom skandaloznom činu, izgubljeni Komšić i nesposobni Džaferović dozvolili su da se u zgradi Predsjedništva raspravlja o ideji 'mirnog razlaza'", kažu u SBB-u.

Istakli su da je nedržavnički i poluizdajnički odnos i činjenica da spomenuti dvojac cijelih 40 dana šuti i krije od domaće javnosti i patriota da im je neko u lice rekao i testirao podjelu države Bosne i Hercegovine na čijem su čelu.

"Zašto su kalkulantski sve krili od javnosti cijelih mjesec i pol i tek se sada sjetili da informaciju plasiraju javnosti? Da se retroaktivnim patriotizmom možda ne skreće pažnja javnosti sa nesposobnosti njihove vlasti, koja još samostalno nije nabavila niti jednu vakcinu i da ljudi masovno umiru od koronavirusa i pogrešnih respiratora i to bez ikakvih političkih posljedica", naglasili su u SBB-u.

Podsjećanja radi, važno je napomenuti da je danas član predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio da je slovenski predsjednik Borut Pahor, prilikom svoje nedavne posjete nšoj zemlji, pitao članove Predsjedništva, da li je moguć "miran razlaz" u BiH. Ovo, kao i navodno slanje "non papera" slovenskog premijera Janeza Janše Briselu, u kojem se tretira pitanje prekrajanja granica na Zapadnom Balkanu, s posebnim fokusom na BiH, izazvalo je pravu lavinu reakcija domaće, ali i međunarodne političke javnosti.