Reakcija
94

SBB najoštrije osudio Dodikovu izjavu da je "BiH raspala zemlja"

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Savez za bolju budućnost najoštrije osuđuje neodmjerene, tendenciozne i provocirajuće izjave Miliorada Dodika u Beogradu gdje je rekao da je "Bosna i Hercegovina raspala zemlja", navodi se u saopćenju SBB-a.

Savez za bolju budućnost reagovao je na izjave koje su poslane nakon današnjeg sastanka predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Podsjećamo i Dodika i sve druge jurišnike na državnost Bosne i Hercegovine da se ova zemlja, u svojih hiljadu godina ponosne historije, oduprla mnogo jačim napadima i napadačima nego je to Dodik i njegovi istočni sponzori", navode iz SBB-a.

U ovoj stranci smatraju da sve blokade institucija u Bosni i Hercegovini već duži niz godina provode oni koji imaju ključne poluge vlasti.

"To je među prvima Dodikov SNSD. Time najveću štetu prave prije svega građanima entiteta Republika Srpska, a huškački nacionalizam i antidržavna histerija onemogućavaih da život Bošnjaka u ovom entitetu učine ravnopravnim, dostojanstvenim i održivim", saopćeno je iz SBB-a.