Predate liste
163

SBB na izbore izlazi sa 1.236 kandidata za općinska vijeća: Nadamo se boljem rezultatu nego 2016.

A. Z.
Sanela Prašović-Gadžo (Foto: I. Š./Klix.ba)
Sanela Prašović-Gadžo (Foto: I. Š./Klix.ba)
Savez za bolju budućnost (SBB) danas je Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) predao kandidatske liste za lokalne izbore, na kojima je 1.236 kandidata za općinska vijeća u cijeloj BiH. Prema riječima Sanele Prašović-Gadžo, SBB na izbori izlazi samostalno u nadi da će ostvariti bolji rezultat nego 2016. godine.

Od 1.236 kandidata, 1.116 ih je kandidovano za 55 općinski vijeća u Federaciji BiH, 16 u Republici Srpskoj, te za Brčko distrikt. Također, stranka ima tri koalicije u Republici Srpskoj, i to u Banjoj Luci, Srebrenici i Doboju.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

"SBB prema anketama odlično stoji ove godine, građani vjeruju u ono što mi radimo, u odluke koje smo donosili, nadamo se da će to prepoznati u novembru i da ćemo ostvariti bolji rezultat nego na lokalnim izborima 2016. godine", rekla je Prašović-Gadžo.

Upravo je Prašović- Gadžo jedina kandidatkinja SBB-a za načelničku poziciju u Kantonu Sarajevo i to u općini Novi Grad. Ističe da se ne bi ni kandidovala da ne vjeruje u pobjedu.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

"Cijeli život živim u toj općini, znam sve probleme i ono što bi trebalo odmah raditi. Ne vidim nijedan razlog zašto ne bih napravila dobar rezultat. No, problem je povjerenje u žene generalno, zato pozivam građane da ženama daju prednost na izborima jer žene treba ohrabriti da se što više uključuju u izborni proces jer donose novi kvalitet u politički ambijent i rade na konkretniji i sofisticiraniji način", rekla je Prašović-Gadžo ne želeći otkriti kome će SBB dati podršku u drugim općinama.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Kada je u pitanju Kanton Sarajevo, nosilac liste za Stari Grad je Anis Krivić, za Centar Ismir Jusko, u Novom Sarajevu Edin Rovčanin, Novom Gradu Ismet Mahmutović, u Hadžićima Edin Tiro, u Ilijašu Abid Bešlija, u Vogošći Ahmed Mulaibrahimović, u Trnovu Zijo Krupalija i na Ilidži Izet Bajrović.