SBB isključuje kadrove: Agan Bunić i Ifeta Kadić imenovali 40 osoba koje nisu članovi stranke

SBB isključuje kadrove: Agan Bunić i Ifeta Kadić imenovali 40 osoba koje nisu članovi stranke
31
A. D.
5.11.2019. u 13:41
22
komentara
31

dijeljenja
SBB isključuje kadrove: Agan Bunić i Ifeta Kadić imenovali 40 osoba koje nisu članovi stranke Agan Bunić i Ifeta Kadić
Danas je radna grupe za provođenje unutarstranačkih izbora SBB USK zatražila od centrale ove stranke da iz svojih redova odmah isključi kantonalne poslanike Agana Bunića i Ifetu Kadić.
U obrazloženju radne grupe se navodi da je odluka donijeta i da Agan Bunić i Ifeta Kadić ne mogu više biti članovi Saveza za bolju budućnost BiH, "zato što su u više navrata, grubo prekršili odredbe (član 74.) Statuta SBB BIH i Programskih ciljeva, kao i nepoštivanja odluka Predsjedništva SBB BiH u smislu provođenja kadrovske politike na području USK-a".

"Agan Bunić i Ifeta Kadić su samostalno, bez ičije saglasnosti, na pozicije (direktorske, UO/NO, savjetnik premijera USK, komisije itd.) u izvršnoj vlasti USK imenovali više od 40 pojedinaca koji nisu članovi SBB-a. Oni su, također, zloupotrijebili svoje funkcije ispred SBB-a za rođačko – klijentelističko zapošljavanje. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo članova SBB-a i građana USK-a, jer se radi o postupcima koji su već predmet istražnih radnji pravosudno – policijskih organa, a u konačnici sve je to nanijelo veliku štetu Savezu za bolju budućnost u Unsko – sanskom kantonu", saopćeno je iz SBB-a.

Inače, Bunić je bio nekadašnji načelnik Bužima ispred SDA, a u SBB je prešao prošle godine uoči Opštih izbora. O zahtjevu radne grupe iz USK danas su odlučili organi stranke i donijeli odluku o isključenju Bunića i Kadić.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...