Vrlo brzo imenovanje
34

SBB ima četiri potencijalne kandidatkinje za ministricu socijalne politike u KS

B. R:
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Za razliku od Demokratske fronte (DF) koja je već predložila novog ministra zdravstva u Kantonu Sarajevo, Savez za bolju budućnost (SBB) još nije predložio zamjenu za Jasnu Agić koja je podnijela ostavku na funkciju kantonalne ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice.
Zastupnika SBB-a u Skupštini KS Zvonku Marića pitali smo kada će to učiniti. On je u izjavi za Klix.ba podsjetio zašto je Agić podnijela ostavku.

"Ona je u dva navrata ukazivala na svoje zdravstveno stanje. Zamolili smo je da ostavku prolongira, što je i uradila. Ali zbog komplikacije zdravstvenog stanja dala je ostavku u namjeri da se vrati na prethodno radno mjesto", naveo je.

Zatim se ovrnuo na moguće kandidate za ministra.

"Imali smo konsultacije. Organi stranke već razmatraju. Cilj je da to bude mlađa žena iz reda ostalih. U toku je drugi krug i razgovarat ćemo sa četiri kandidatkinje", objasnio je.

Poručio je da će se vrlo brzo odlučiti ko će biti nasljednik Agić.

Podsjećamo, osim Agić neopozivu ostavku je podnio Rusmir Mesihović, kadar Demokratske fronte (DF), na mjesto ministra zdravstva Kantona Sarajevo. Kao razlog za to je također naveo zdravstvene probleme.

DF je već danas, tri dana poslije ostavke Mesihovića, predložio Nijaza Štitkovca za novog ministra zdravstva. Ostavke u Vladi Kantona Sarajevo opozicija je ocijenila kao "kolaps" i "raspad" vlasti.