{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBB: Gnusni teroristički napad je atak na državu BiH i sve njene građane

28.4.2015. u 15:31
165
SBB: Gnusni teroristički napad je atak na državu BiH i sve njene građane
165
SBB: Gnusni teroristički napad je atak na državu BiH i sve njene građane
Gnusni teroristički napad na službena lica Bosne i Hercegovine ne predstavlja samo napad na ljude i institucije BiH, nego je to atak na državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane, saopćeno je iz press službe SBB-a.
"SBB je vrlo zabrinut i više je puta upozoravao širu bh. javnost na činjenicu da su pojedinci u institucijama za provođenje zakona, koje svake godine od poreskih obveznika dobivaju stotine milione KM, u potpunosti stavljeni u funkciju političkih progona ili montaža za potrebe radikalnog krila jedne vladajuće stranke. Uz to, posljedično je stvorena i nedopustiva situacija u društvu da se izuzetno skupa sigurnosna struktura, umjesto na borbu protiv terorizma i sistemske korupcije, stavlja u službu prljavih predizbornih kampanja, rušenje pojedinaca i političkih stranaka koje zagovaraju euroatlanske integracije i evropski put BiH", navode iz stranke.

SBB upozorava da, ukoliko se pojedini tužitelji i njihovi pojedini asistenti u policijskim strukturama hitno ne depolitiziraju, BiH može ući u vrlo opasan proces, što će imati nepredvidive konsekvence po sigurnost svih njenih građana, ekonomski razvoj i harmonizirane međunacionalne odnose na cijelom području države.

Također, SBB je kao druga najjača stranka i lider opozicije odavno upozoravao da najveće siromaštvo u Evropi, višedecenijska najveća stopa nezaposlenosti, sistemska korupcija i društvo u kojem nekoliko porodica ima sve, a radnička i djeca sa sela nemaju nikakvu šansu za posao i perspektivu, stvaraju preduvjete za pojavu radikalizma i nedopustivu manipulaciju mladim ljudima.

Iz SBB-a su izrazili duboko saučešće porodici policajca Dragana Đurića, koji je ubijen pri obavljanju svoje časne dužnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: