{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBB: Gnusni teroristički napad je atak na državu BiH i sve njene građane

28.4.2015. u 15:31
165
SBB: Gnusni teroristički napad je atak na državu BiH i sve njene građane
165
SBB: Gnusni teroristički napad je atak na državu BiH i sve njene građane
Gnusni teroristički napad na službena lica Bosne i Hercegovine ne predstavlja samo napad na ljude i institucije BiH, nego je to atak na državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane, saopćeno je iz press službe SBB-a.
"SBB je vrlo zabrinut i više je puta upozoravao širu bh. javnost na činjenicu da su pojedinci u institucijama za provođenje zakona, koje svake godine od poreskih obveznika dobivaju stotine milione KM, u potpunosti stavljeni u funkciju političkih progona ili montaža za potrebe radikalnog krila jedne vladajuće stranke. Uz to, posljedično je stvorena i nedopustiva situacija u društvu da se izuzetno skupa sigurnosna struktura, umjesto na borbu protiv terorizma i sistemske korupcije, stavlja u službu prljavih predizbornih kampanja, rušenje pojedinaca i političkih stranaka koje zagovaraju euroatlanske integracije i evropski put BiH", navode iz stranke.

SBB upozorava da, ukoliko se pojedini tužitelji i njihovi pojedini asistenti u policijskim strukturama hitno ne depolitiziraju, BiH može ući u vrlo opasan proces, što će imati nepredvidive konsekvence po sigurnost svih njenih građana, ekonomski razvoj i harmonizirane međunacionalne odnose na cijelom području države.

Također, SBB je kao druga najjača stranka i lider opozicije odavno upozoravao da najveće siromaštvo u Evropi, višedecenijska najveća stopa nezaposlenosti, sistemska korupcija i društvo u kojem nekoliko porodica ima sve, a radnička i djeca sa sela nemaju nikakvu šansu za posao i perspektivu, stvaraju preduvjete za pojavu radikalizma i nedopustivu manipulaciju mladim ljudima.

Iz SBB-a su izrazili duboko saučešće porodici policajca Dragana Đurića, koji je ubijen pri obavljanju svoje časne dužnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: