{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBB: Dodik planirano nastavlja da vrijeđa žrtve genocida i Bošnjake

Klix.ba
20.8.2018. u 14:58
32
202
SBB: Dodik planirano nastavlja da vrijeđa žrtve genocida i Bošnjake
32
SBB: Dodik planirano nastavlja da vrijeđa žrtve genocida i Bošnjake
Foto: H. M./Klix.ba
Izjava predsjednika RS Milorada Dodika da je u „Potočarima sahranjeno više od 50 posto vojnika koji su stradali u borbama u i oko Srebrenice, što govori da su Potočari , koje pokušavaju predstaviti kao groblje žrtava zločina u Srebrenici, u suštini vojno groblje“, još je jedna u nizu teških uvreda na račun Bošnjaka i žrtava genocida u Srebrenici, saopćeno je iz Press centra SBB-a.
"Dodik uporno nastavlja užasnu politiku negiranja genocida i relevantnih presuda Međunarodnih sudova, koji su dokazali i presudili da su Vojska i policija RS, pod komandom i rukovodstvom zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića u Srebrenici počinile genocid", saopćili su.

Ovakva poruka Bošnjacima, kako navode, dan uoči Bajrama, užasavajuća je i uznemirujuća, ona podstiće međunacionalnu mržnju i netrpeljivost. Stoga, SBB od relevantnih domaćih i međunarodnih institucija očekuje brzu reakciju, jer su ovakve ocjene čelnika entiteta RS flagrantno kršenje svih pozitivnih i civiliziranih normi u demokratskom društvu.

"Milorada Dodika, opsjednutog revizionističkim ultranacionalističkim sljepilom, još jednom pozivamo da pogleda imena i godišta rođenja djece, žena i staraca na nepreglednom polju nišana žrtava genocida u Potočarima. Lažima i uvredama žrtava genocida sigurno neće doprinjeti toliko potrebnom pomirenju u BiH, ali će sebe i svoju politiku gurnuti još dalje prema smetljištu moderne historije čovječanstva", kaže se u saopćenju SBB-a

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: