Zakon o porezu na dohodak
0

FOTO / SBB BiH: Dubiozu u Budžetu FBiH pokrivaju nametima za građane

Piše: J. H.
Na današnjoj press konferenciji, predsjednik Glavnog odbora Saveza za bolju budućnost BiH Fehim Škaljić kazao je kako se ova stranka protivi donošenju zakona o porezu na dohodak kojim federalne vlasti žele pokriti dubiozu u Budžetu.
Fehim Škaljić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Fehim Škaljić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
U Savezu za bolju budućnost BiH se protive donošenju zakona o porezu na dohodak kojim, kako kažu u ovoj stranci, federalne vlasti žele pokriti dubiozu u Budžetu.

"Umjesto da se stimulativnim investicijskim mjerama privuku investitori, otvore nova radna mjesta i kroz to pune fondovi i budžeti, Vlada namjerava novim nametima na dohodak dalje osiromašavati građane", kazao je predsjednik Glavnog odbora Saveza za bolju budućnost BiH Fehim Škaljić te dodao kako će SBB BiH kao opozicija nastojati spriječiti donošenje tog zakona.

"Ovakav bi zakon gotovo uništio srednji sloj stanovništva, zaoštrio ionako tešku socijalnu situaciju i doprinio daljem siromaštvu i izolaciji zemlje"

Kako kaže Škaljić, posljednjih mjeseci "plasiraju se stavovi čiji je cilj odvraćanje građana od fokusa krize i zahtjeva za odgovornost vladajućih struktura.

"Tako, između ostalog, predsjednik SDA iznosi žalopojke i upozorenja na nacionalni debalans u institucijama BiH u odnosu na Bošnjake. Pozivamo gospodina Tihića da konstatira da je do debalansa došlo pogrešnim rukovođenjem i njegove stranke te da je debalans isključivo na štetu Bošnjaka", kaže Fehim Škaljić.

Fehim Škaljić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Fehim Škaljić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
U SBB BiH, kao opozicionom političkom lideru u BiH, ohrabreni su izbornim rezultatima u Hrvatskoj i Sloveniji. Kako kažu, birači u ovim zemljama su pokazali da više ne pristaju na isprazne retorike, pozive na nacionalna okupljanja i traže novi ambijent za život i rad.

"Zbog toga su ovog puta izabrali one koji se mogu nositi na naraslim ekonomskim izazovima, one koji mogu srpiječiti pad životnog standarda i otvoriti nove vizije i bolju budućnost", kazao je predsjednik Glavnog odbora Saveza za bolju budućnost BiH Fehim Škaljić.