Pravni odnosi
327

SBB: Arnaut je potpisao notarski ugovor sa strankom, tužit ćemo i njega i Duraković

A. D.
Povodom saopćenja Damira Arnauta da napušta SBB zbog najave utuženja Jasne Duraković radi traženja povrata novčanih sredstava uloženih u izbornoj kampanji 2018. godine, Savez za bolju budućnost BiH obavještava javnost da takve ugovore imaju i druge stranke. Dokaz su, kako su saopćili, notarski ovjereni ugovori.
"Dodatno, autor inoviranog notarskog ugovora za sve poslanike i kandidate za izbore 2018. godine lično je gospodin Damir Arnaut. To potvrđuje i njegov notarski ugovor broj OPU-OV: 1843/19 od 19. jula.2019. godine koji je potpisao sa SBB-om. Stoga gospodin Arnaut ne brani gospođu Duraković od SBB-a, nego od njega samoga, jer je on tvorac tog pravnog odnosa", kažu iz SBB-a te dodaju:

"Zato će SBB iste pravne radnje poduzeti i protiv gospodina Arnauta, naročito što njegov poslanički mandat nije ostvaren njegovim izbornim rezultatom, već mu je to učinjeno ukupnim glasovima SBB-a".

Također, iz SBB-a su u mailu odaslanom medijima priložili i dva notarska ugovora, jedan u kojem stoji ime Jasne Duraković, a drugi Damira Arnauta.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut obavijestio je danas rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) da istupa iz SBB-a, te da će u državnom Parlamentu od sada djelovati kao samostalni poslanik, u skladu sa članom 1.9 Izbornog zakona BiH.

Arnaut je naveo da najava SBB-a o pokretanju tužbe protiv Jasne Duraković onemogućava njegovo dalje članstvo u toj stranci.

"Moja je dužnost štititi i zauzimati se za ljudska prava i osnovne slobode, pitanjima od prevashodnog političkog i javnog interesa. U svjetlu najavljenog procesa protiv Duraković, istupanje iz članstva u SBB-u i vršim u okviru tih dužnosti“, dodao je Arnaut.