Doboj
0

Savladan nakon što je zoljom gađao kuću

FENA
Doboj
Doboj
Dobojska policija uhapsila je M.M. (1983.) iz Ritešića, općina Doboj, nakon što je protekle noći iz ručnog raketnog bacača ispalio projektil u prizemlje porodične kuće vlasništvo Nade Đekić (45), a potom i pucao iz automatske puške.

Kako je saopćio CJB Doboj, s Nadom Đekić se u momentu ispaljivanja ručnog raketnog bacača u jednoj od prostorija kuće nalazila i njena osamnaestogodišnja kćerka i gost, čiji su inicijali B.S (55) iz naselja Mali Prnjavor u općini Doboj.

Ubrzo nakon toga, M.M. je ušao u prostoriju gdje su boravile ove osobe i pucao iz automatske puške.

Kćerka Nađe Đekić i B.S. su savladali napadača i zadržali ga do dolaska patrole policija, koja je izuzela oružje i lišila ga slobode.

Nada Đekić i B.S. su zbog zadobijenih povreda prevezeni u Opštu bolnicu "Sveti apostol Luka" u Doboju, gdje su zadržani na liječenju.

Inspektori sektora kriminalističke policije izvršili su uviđaj i preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja u vezi navedenog krivičnog djela.

Nakon izvršene kriminalističke obrade M.M. će, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.