{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Savjet za razvoj RS-a odobrio prvih 75 miliona KM

F
21.9.2007. u 14:06
0
0
Savjet za razvoj RS-a odobrio prvih 75 miliona KM
0
Savjet za razvoj RS-a odobrio prvih 75 miliona KM
Savjet za razvoj Republike Srpske danas je na prvoj sjednici u Banjoj Luci odobrio je 75 miliona KM za finansiranje razvojnih projekata na području RS-a.
Nakon sjednice Savjeta, premijer RS-a Milorad Dodik, koji je i predsjedavajući ovog tijela, je naglasio da bi svi odobreni projekti trebalo da budu realizirani tokom naredne dvije godine.

Također, do kraja ove godine će za finansiranje razvojnih projekata u Srebrenici biti izdvojeno oko 30 miliona KM, a za narednu godinu planirano je još oko šest miliona KM.

S tim sredstvima trebalo da budu završene sve aktivnosti koje je Vlada preuzela oko finansiranja razvoja Srebrenice.

Dodik je potvrdio i da je u proteklom periodu u Vladu pristiglo više od 740 projekata, a danas je izabrano njih šest koji su, kako je naveo, od značaja za područje cijelog entiteta.

Dodik je rekao da je Savjet odobio izgradnju regionalnog puta Lukavica-Pale, a odobren je i program izgradnje osnovne škole sa fiskulturnom salom na Palama od 3,5 miliona KM, druga dionica obilaznice oko Bijeljine u iznosu od 4,5 miliona KM, dok će za izgradnju obilaznice oko Trebinja biti izdvojeno sedam miliona KM.

Programi koji se odnose na istočni dio RS-a bit će dijelom finansirani iz zato namjenjenog fonda, dok će ostatak sredstava biti obezbjeđen iz drugih izvora.

Preduvjet za dobijanje sredstava bit će, naveo je entitetski premijer, obezbjeđena građevinska dozvola za bilo koju općinu i projekt.

Na prvoj sjednici Savjeta tri projekta su vraćena na doradu, nakon čega će biti razmatrani na narednim sjednicama Savjeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: